Navigation
Kethu Mbrapa   Malesia Forum - Këtu Flitet Shqip > Më Pranë Njëri-Tjetrit > Diaspora shqiptare > Shqipe në SHBA & Kanada
Chat Regjistrohuni Ndihmë Lista e Anëtarëve Kalendari Albumi Kërko Postime te reja Shënoji Forumet si të Lexuar

Përgjigju

Veglat e Temës Shfaq Modët
Vjetër 02-10-2008, 04:35 PM   #1
MALESIA.ORG
M A L Ë S I A

Anëtarësuar: Sep 2008
Postime: 358
Rrespekti: 18 MALESIA.ORG is on a distinguished road
Gabim Një nate e paharruar në Boston me aktroin e famshëm me origjinë shqiptare Jim Belushi

Një nate e paharruar në Boston - me aktroin e fameshëm me origjinë shqiptare Jim Belushi
postuar: 02.10.2008

BEQIR SINA, Boston

Jim Belushi : "Jam shumë krenar që jam shqiptar. kam ardhur këtu për ta treguar këtë krenari dhe dëshiroj që edhe shqiptarët e tjerë t'a shfaqin këtë krenari kudo që shkojnë në botë. Unë jam shqiptar.”

BOSTON MASACHUSTES : Kisha e parë orthodokse shqiptare në Boston - Amerikë, - Kisha e Shën Gjergjit, në kremtimin madhështor të 100 - Vjetorit të saj, e dekoroi aktorin e famëshëm të Hollivudit, Jim Belushi(Xhim Bellushi), me motivacionin “Për kontributin e lart që me emrin e tij si shqiptar - ka bërë në prezantimin e vlerave kombëtare, teksa është prezantur, se është shqiptarë”. Njoha me emrin e tij si aktor me origjinë shqiptare, bëhet shkak dhe i meritave të tij të konsiderueshme, për zhvillimin e kulturës dhe të artit shqiptar, nëpërmjet prezantimit të tij prej nga e ka origjinë shqiptare.
Këtë, ai e ka bërë sa herë është pyetur nga gazetarët amerikan, në mbarë opinionin Amerikanë, duke treguar origjinën e tij se vjen nga rrënjët shqiptare me baba e nënë shqiptare. James (Jim) Belushi ka lindur në 15 Qershor 1954 në Chicago. Jimi është i lindur nga prindër shqiptar; i jati,Adam( Adem), emigroi në Amerikë, kur ishte 16 vjeç, ndërsa e jema, Anjeza, ka lindur në Amerikë nga prindër shqiptar.

Kjo dekorat iu dha aktorit të njohur me origjin shqiptare Xhim Belushi, i ftuar special në pjesëmarrjen e mbrëmjes festive me rastin 100-vjetorit të Kishës Ortodokse Shqiptare, të themeluar nga Theofan Stilan Noli. Rëndësia e kësaj dekorate, qëndron në faktin se ky është ndër të vetmit aktori më i madh me origjinë Shqiptare, në Amerikë, që njihet deri më sot , dhe ai nuk e ka mohuar asnjëherë origjinën e tij - Shqiptare.
Pra, në koleksionin e tij të madh prej dekoratave, çmimeve dhe vlersimeve që ka marrë deri tani Ylli i Hollivudit, aktori me origjinë shqiptare Jim Belushi (Xhim Bellushi) , aktor, komedian dhe një aktor i shquar i muzik-hollit, ka në këtë koleksion dhe këtë dekoratë, të dhënë nga shqiptarët e Amerikës. Dekoratë, kjo e cila është dekorata më e lartë e dhënë deri tani, nga bashkëvendasit e tij në Amerikë. Kjo është njohja e parë që kjo pjesë e bashkësisë shqiptare në SHBA-së, i bënë këtij aktori me origjinë shqiptare, nga shqiptarët të herëshëm e të rinjë.

Vizita e Jim Belushit në Shqipëri

Në prezantimin e tij në "Grand Gala" në "World Trade Center" në Boston, ai floli me kënaqësi të madhe për vizitën e parë të tij me të atin në vendlindje. Ai tha se "kur isha në vendlindjen e babait,Shqipëri, nga të gjitha anët shikoja si në pasqyrë figurën time, të gjithë më dukeshin të njëjtë si unë". Gjatë vitit 1995 aktori i njohur, së bashku me djalin e tij dhe babanë (siç tregoi Xhimi gjatë marrjes së dekoratës, vizitoi për herë të parë vendorigjinën e tij. "Babait timë, tha ai i kishte hyrë në palcë frika nga rregjimit të Enver Hoxhës", niset për në vendin e orgjinës - vendin e të parëve të tij me ftesë të ish presidentit të parë në demokraci shqiptar, zotin Sali Berisha, aktualisht kryeministri i Shqipërisë".
"Pasi na u rezervua një pritje e madhe - shtruar deri tek "red carpet" - "qylymat e kuq", Jimi, tregojë se si ai dhe babai i tij u suprizuan nga pritja që i bëri ish- presidenti Berisha, dhe stafi i tij 13 vjet më parë. Presidenti, i atherëshëm Sali Berisha, rrefehet Jim, na tregojë arritjet e të cilat kishte deri at'here Shqipëria, tha Belushi. Në fund të këtij takimi tha Jimi, me presidentin Berisha, ai e pyeti babain tim të na thoshte diçka.......!?, babai "shtagu"..., tha Belushi, dhe nuk fliste më. Unë , e pashë se babai ishte ende i "friksuar", nga ato çfarë kishte dëgjuar për ish-rregjimin komunist të Enver Hoxhës, dhe i thashë me shumë kurajo, folë baba se nuk ka më komunizm këtu- nuk të fut më njeri në burg".
I ftuar i posaqëm i mbrëmjes, së 100 Vjetorit të kishës, ishte aktori Jim Belushi, i cili përshkroi me nota komike vitet e rinisë në familjen e tij shqiptare. Kujtojë edhe gatimin(byrekun,bakllavan, dhe turshin), zakonet e bukura shqiptare të pritjes , bujarisë e respektit familjar, dhe lavdërojë shumë gruan shqiptare. Nëna ime - ose "Nani", nis të interpretonte e tregonte Jim, nuk dinte anglisht, por kishte mësuar nja dy fjalë sa për "bela", tha ai. Kur donte t'i mbyllte telefonin dikujt, i thoshte "Jim working"... dhe menjëherë u a mbyllte telefonin.
Duke bërë humorin e tij me nivel të lart artistik, ai tregojë se nëna e tij ishte mërzitur nga shoqëria e Jimit, me një shok moshe, i racës së zezë- në Çikago. Sa herë që bënte telefon shoku i Jimit, ajo ia mbyllte telefonin. Një ditë e pyeta Nanin, "A ka bërë njeri telefon sot ? po më tha nëna ! Jim të "ka telefonuar Arapi ! Arapi! biri im". E qeshura mbrriti kulin në sallë, kur Jimi tregojë, se e nëna e tij e mbyllte telefonin se shoku i tij ishte zezak, dhe arap quante zezakun shqip.

Jim Belushi është një prej aktorëve të preferuar në film , televizion dhe në teatër për rreth njëzet vite.
Një aktor i shkëlqyeshëm në rolet kryesore, si në realizimet dramatike po ashtu edhe në komedi.
Gjithëashtu ,Jim Belushi është një interpretues i talentuar edhe në "rhythm & blues" muzikë. Të gjithë talentin e tij ai do nxirrte në skenë me një pasion të jashtëzakonëshme, përpara bashkëatdhetarve të tij të cilët së bashku me Jim Belushin, e kthyen në një "koncert" madhështor preformancën e Belushit. "Koncert" ky ku për minuta të tëra, ku Jim Belushi mbajti më këmbë gjithë sallën me interpretimin e tij plot pasion e talent.
100 vjetori i kishës u bë shkak për këtë koncertë "të madh" të improvizuar - në darkën madhështore, duke shoqëruar aktivitetin në "Grand Gala" në "World Trade Center" në Boston, nga rreth 1000 veta, pjestar të komunitetit shqiptar i Bostonit, por edhe grupe shqiptaresh të ardhur nga shtetet e tjera të SHBA-se, për të festuar së bashku me madhështi, 100-vjetorin e Kishës Ortodokse Shqiptare, të themeluar nga Fan Noli.
Jim Belushi i dalluar si një interpretues i talentuar edhe në "rhythm & blues" muzikë, për më shumë se treçerek ore, do të elektrizonte sallën e madhe të Seeport, dhe do t'i ftone të gjithë të përfshiheshin në etuziasimin e rtimin e muzikës që ai po interpretonte, nën shoqërinë e Big Bendënit lokal "The Madhouse Ensemble", të drejtuar nga John Keegan dhe Gjergj Trebicka me DJ-George.

Jim Belushi flet eskluzivisht për gazetën Bota Sot

Në një intervistë, të shkurtër për gazetën tonë, ai foli me krenari për origjinën e tij shqiptare. Pyetja ishte sesi ndjehesh Belushi me origjinën e rrenjëve të gjakut të tij shqiptar? Belushi tha se : “Rrënjët e mija shqiptare shfaqen në shumë drejtime. Etika e punës për mua është gjëja më e rëndësishmë në jetë. Pastaj është familja, mbështetja e familjes dhe përpjekjet që njerëzit e tu të kenë sukses. Jam shumë krenar që jam shqiptar. kam ardhur këtu për ta treguar këtë krenari dhe dëshiroj që edhe shqiptarët e tjerë ta shfaqin këtë krenari kudo që shkojnë në botë. Unë jam shqiptar.”
I pyetur në fund se a mund të shpresojmë se James Belushi, në të ardhëshmen do të paraqitet edhe në ndonjë realizim filmik shqiptar, duke portretizuar ndonjë nga personalitet e shquara shqiptare . Belushi tha se deri tani nuk kam ndonjë plan specifik, por nuk mund t'a "perjashtojë një ide të tillë", i tha ai gazetës kombëtare të përditëshmes Bota Sot.
Jim Belushi, aktori i madh hollivudian, deklaroi së shpejti do të vizitojë, përsëri vendin e origjinës së tij, Shqipërinë. Ku ai do të jetë në krye të një fondi që kisha othodokse shqiptare në SHBA-së, ka mbledhur për t'ju ua dërguar për fëmijët e lindur me të meta fizike e mendore, në Shqipëri. Ndërsa, nuk u përmend "alibia" e medias shqiptare, se ai shkon në Shqipëri, edhe si autor i librit "Burrat e vërtetë nuk thonë kurrë më fal".
Vjetër 03-10-2008, 12:14 AM   #2
malsori_1
Anëtar aktiv/e

Anëtarësuar: Jan 2008
Postime: 223
Rrespekti: 29 malsori_1 is a name known to all
Gabim

Esht shum knaqsi kur shef ni aktor te mall (botror) me origjin shqiptare sic esht James Belushi,suksese si der tani edhe ne te arllmen tung malsori_1.
malsori_1 nuk është në linjë   Përgjigju Me Kuotë
Vjetër 04-10-2008, 02:53 PM   #3
UCK
Anëtar aktiv/e

Anëtarësuar: Aug 2008
Postime: 266
Rrespekti: 33 UCK has a brilliant future
Gabim

RRNOSH JIM BELUSHI asht knaqsi kur nuk i bjen shkelm popullis vet
UCK nuk është në linjë   Përgjigju Me Kuotë
Vjetër 26-10-2008, 11:49 AM   #4
dino-albania
Anëtar Fillestar/e

Anëtarësuar: Jan 2008
Postime: 5
Rrespekti: 0 dino-albania is on a distinguished road
Gabim merite e forte per jim ose james

meriton shume ky aktor i madh qe nuk e hudh poshte origjinen e prinderve te tyre pra origjinen e vet dhe mendon per origjinen e tij dhe sigurisht per kete shkon dhe e viziton bravo jim kjo eshte nje kenaqesi e vertet per ne shqipetaret e tjere qe bredhim e zdim ti japim drejtim vetes pershendetje nga dino-albania france
dino-albania nuk është në linjë   Përgjigju Me Kuotë
Përgjigju

Veglat e Temës
Shfaq Modët

Rregullat E Postimit
Ju nuk mund të hapni tema të reja
Ju nuk mund të postoni përgjigje
Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë
Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja

Kodi vB është ON
Figurinat Janë ON
Kodi [IMG] është ON
Kodi HTML është OFF
Zgjedh Forumin

Te gjitha kohët janë në GMT. Ora tani është 03:27 AM.

Mundesuar nga vBulletin
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Të gjitha të drejtat e rezervuara.
MalesiaForum - Këtu Flitet Shqip

Nach oben   Nach oben