![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|||||||
| Chat | Regjistrohuni | Ndihmė | Lista e Anėtarėve | Kalendari | Albumi | Kėrko | Postime te reja | Shėnoji Forumet si tė Lexuar |
![]() |
|
|
Veglat e Temės | Shfaq Modėt |
|
|
#1 |
|
Banned
Anėtarėsuar: Aug 2009
Postime: 547
Rrespekti: 0
![]() |
A kishe me pas munsi me i tregua Baces se si mune me i shpjegua jeto thanje qe i gjeta ne KURAN
Citate nga Kurani. Allahu i do luftėtarėt Allahu i do individėt qė luftojnė pėr Islamin tė rreshtuar si tė ishin ndėrtesa tė fortifikuara (61:4). Masakra e kundėrshtarėve Myslimanėt duhet ti luftojnė jobesimtarėt qė i kundėrshtojnė ata. Myslimanėt duhet ti nėnshtrohen rregullave islamike tė luftės. Ata duhet ti vrasin mosbesimtarėt kudo qė i zėnė ata. Ata duhet ti largojnė nga vendet qė i kanė marrė nga myslimanėt. Durimi i mundimeve dhe shtypjes nga mosbesimtarėt ėshtė mė e keqe se veprimet e myslimanit pėr ti masakruar mosbesimtarėt (2:190-191). Myslimanėt arsyetohen nga sė luftuari gjatė festave meqė masakra e idhujtarėve arsyetohet nga persekutimi i vuajtur nga myslimanėt (2:217). Prerja e kokės dhe gjymtimi Zemrat e tė pafeve do tė tmerrohen qė myslimanėt tė sulmojnė me trimėri duke ua prerė kokat dhe prerė gjithė gishtėrinjtė. Gjymtimi i viktimave do tė dėshmoj qė kundėrshtimi i Allahut dhe Muhamedit do tė rezultojė me dėnim tė ashpėr. Ata do tė shkojnė nė ferr (8:12-14). Trajtimi i armiqve Ata qė luftojnė Allahun dhe Muhamedin duhet tė vriten, kryqėzohen, tu priten duart dhe kėmbėt nė tė dyja anėt apo tė dėbohen nga vendi (5;33). Ata nuk duhet tė detyrohen tė bėhen myslimanė (2:256). Bėni luftė me mosbesimtarėt Myslimanėt duhet tė vazhdojnė luftėn derisa religjioni i Islamit tė domino kudo (8:39). Luftoni me mosbesimtarėt dhe trajtoni ata ashpėr. Ferri ėshtė vendi i tyre, qė ėshtė pėrfundimi i tyre mė i keq (9:73, 66:9). Luftoni ndaj ēdokujt Myslimanėt luftojnė me kėdo qė e mohon Islamin, madje edhe kundėr tė krishterėve dhe hebrenjve qė kanė mohuar Islamin, deri sa tė paguajnė rregullisht kontributin financiar (xhizjen) me nėnshtrim tė gatshėm dhe tė ndjehen plotėsisht tė varur nga pushtuesit e tyre islamik (9:29). Mbytini dhe mbytuni Si shpėrblim pėr jetėt e tyre dhe kontributet, myslimanėve u jepet Kopshti i Parajsės. Kjo u premtohet atyre qė luftojnė, mbysin dhe mbyten nė rrugėn e Islamit. I njėjti mesazh ėshtė edhe nė Torė, Ungjill dhe nė Kuran (9:111). Luftoni jobesimtarėt afėr jush Myslimanėt bėjnė luftė me jobesimtarėt qė jetojnė afėr tyre pėr tė demonstruar vrazhdėsinė ndaj tyre (9:123). Ndryshoni apo do tė mbyteni Nėse hipokritėt dhe ngatėrruesit nė qytet nuk ndryshojnė, Allahu do ti nxit myslimanėt ti kapin dhe mbysin pa mėshirė kudo qė ti zėnė ata (33:60,61). |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Plaku i forumit
Anėtarėsuar: Mar 2009
Postime: 2,192
Rrespekti: 173
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po habitej ēi nuk e ēil kurrkush muhabetin e referendumit ēi ka toll ėn Shwic per minare
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Anėtar i/e Rrespektuar
Anėtarėsuar: Nov 2009
Postime: 1,033
Rrespekti: 113
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citim:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
![]() |
Kto shkrime jane marre nga Kurani ,fakte qe nuk mund ti shpjegoj si ka mundesi qe te gjinden ne nje liber fetar te gjitha kto thenje qe me duket sa kane nje exremizem direk kundra deshires te ZOTIT !!?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
![]() |
I nderuar Mexhid te betohem se une munde te jem i vetmi njer i thjeshte qe ne shpirtin tim qe nuk i prenoj paragjykimet ,perkundrazi veshtrimi im ne gjana delikate sic asht feja asht shume i nalt me respekt ,pra te paragjykosh nje fe eshte nje budallek i cdo njeriut sepse ne si njerz jemi shume te vegjel te paragjykojme dhe te ulim fete e cdo njeriut ose besimet qe te gjithe kemi ,por pyetja eshte thjeshte nda padituria ime per shume gjana ne jeten tone ,edhe nje here une po te betohem se nuk kam as nje paragjykim ndaj librit kuranit,por nuk munem me i kuptua keto citate ,dhe une deshta me i kuptua cfare kuptimit kane keto ,apo jan te perkthyme ne gjuhen shqipe gabim nga arabishtja ,ndoshta nuk asht nevoja per mua te studioj te gjithe fene muslimane per te kuptuar 20 rreshta citate ne kuran,
I nderuar une e di se ti je njeri i zgjuar ,sepse ka po thuaj 6 muaj qe te lexoj me vemendje ,por nuk asht e thane qe te gjithe te sdudiojme te gjithe historin e nje populli qe te kuptojme perse ka ndodhe nje atentat ,pra psh perse nje i ri ne Palestin ka vra dje 22 cifute izraelit ,apo duhet te studiojme historine shekullore qe kta dy popuj kan,dhe une nuk jam shkencatar ,ndoshta nuk i kuptoj ata,pra edhe nje hete Te lutem po pate mundesi a mune me mi shpjegua keto citate ne kuran ,cfare kuptimit kane ,paragjykimet ,perbuzjet,dhe provokimet jane te zeza e te zot |
|
|
|